Zajednicki stab OS BiH

Oproštajno-nastupna posjeta Šefa Ureda za odbrambenu saradnju Ambasade SAD-a u BiH (ODC) Zajedničkom štabu OS BiH

1.7.2015

Načelnik ZŠ OS BiH general pukovnik Anto Jeleč, 01.07.2015. godine, primio je u oproštajnu posjetu šefa Ureda za odbrambenu saradnju Ambasade SAD u BiH (ODC) pukovnika Johna Fricka te u nastupnu posjetu pukovnika Jake Andrewsa.

General Jeleč se zahvalio pukovniku Fricku na dosadašnjoj uspješnoj saradnji ODC-a i OS BiH i njegovom nesebičnom angažiranju u pružanju podrške Oružanim snagama BiH za vrijeme trajanja njegovog mandata i boravka u našoj zemlji.

General Jeleč je posebno istakao značaj snažne podrške koju ODC Ambasade SAD u BiH pruža OS BiH u oblasti obuke i edukacije pripadnika i jedinica OS BiH u SAD-u, nesebičnoj asistenciji na izgradnji i jačanju interoperabilnosti i kompatibilnosti OS BiH, pružanju tehničke pomoći OS naše zemlje u opremanju savremenim i modernim TMS, u skladu sa definiranim NATO standardima, kao i svim oblicima podrške Oružanim snagama BiH na putu ka punopravnom članstvu u NATO.

Pukovnik Frick je posebno istakao riješenost ODC-a Ambasade SAD u BiH u nastavku pružanja podrške i pomoći OS BiH, te se zahvalio generalu Jeleču na prijemu i vrlo konstruktivnoj, prijateljskoj i uspješnoj saradnji.

Na kraju posjete general Jeleč je zaželio pukovniku Fricku uspješan nastavak profesionalne vojne karijere, a pukovniku Andrewsu dobrodošlicu u našu zemlju i puno uspjeha u budućem radu.

Info- ZŠ OS BiH

2 FOTO GALERIJA