Zajednicki stab OS BiH

Oproštajno-nastupna posjeta zamjenika komandanta NATO štaba u BiH Zajedničkom štabu OS BiH

8.7.2015

Načelnik ZŠ OS BiH general pukovnik Anto Jeleč primio je 07.07.2015. godine u oproštajnu posjetu brigadira Ole-Asbjørn Fauskea, odlazećeg zamjenika komandanta NATO štaba u Sarajevu. Sastanku je prisustvovao i brigadir Petter Gjersem koji će zamijeniti brigadira Fauskea.

U otvorenom razgovoru, general Jeleč izrazio je zahvalnost brigadiru Fauskeu za veoma uspješnu s
aradnju, nesebično angažovanje i pružanje podrške Oružanim snagama BiH za vrijeme trajanja njegovog mandata i boravka u našoj zemlji.

Tokom posjete, general Jeleč se posebno osvrnuo na postavljene ciljeve i postignute rezultate izgradnje i razvoja operativnih sposobnosti i kapaciteta OS BiH na putu ka NATO-u.

Također, podržao je angažiranost i posvećenost NATO štaba tokom njegove misije u BiH, pri čemu je istaknut značaj saradnje u mnogim projektima koje je NATO sponzorisao, a koji su bili u interesu NATO-a i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, što je doprinijelo većem stepenu razumijevanja NATO-a u BiH.

Brigadir Fauske se zahvalio generalu Jeleču na prijemu i dosadašnjoj uspješnoj saradnji, te naglasio čvrstu opredijeljenost NATO štaba u BiH u nastavku pružanja podrške Oružanim snagama u procesu daljih aktivnosti reforme, izvršenja zakonom definisane misije i zadataka kao i tranzicije OS BiH na putu ka punopravnom članstvu u NATO-u.

General Jeleč je izrazio dobrodošlicu brigadiru Petteru Gjersemu u BiH, poželio mu uspješan rad na visokoj i odgovornoj dužnosti i izrazio uvjerenje da će buduća uzajamna saradnja biti još bolja i uspješnija.

Na kraju posjete, general Jeleč je uručio prigodan poklon brigadiru Fauskeu kao znak zahvalnosti OS BiH za njegov angažman u BiH u proteklom periodu.

Info- ZŠ OS BiH

2 FOTO GALERIJA