Zajednicki stab OS BiH

Oproštajna posjeta vojnog atašea SAD-a Zajedničkom štabu OS BiH

15.7.2015

Načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH general pukovnik Anto Jeleč je 15.07.2015. godine primio u oproštajnu posjetu brigadira Scotta Millera, odlazećeg vojnog atašea Ambasade SAD u BiH.

Tokom oproštajne posjete razgovaralo se o realizovanoj dosadašnjoj saradnji oružanih snaga dvije prijateljske zemlje kao i planovima za nastavak saradnje u budućnosti koja bi, po obostranim ocjenama, trebala biti još bolja i uspješnija. General Jeleč se zahvalio brigadiru Milleru na njegovom angažmanu i doprinosu za vrijeme mandata u BiH, kao i podršci i pomoći koje su OS SAD pružile, i pružaju OS BiH, u procesu reforme kao i na putu ka punopravnom članstvu u NATO. Posebno se zahvalio na podršci u rješavanju viškova naoružanja i municije, učešću pripadnika OS BiH u operacijama podrške miru, obuci i edukaciji pripadnika i jedinica OS BiH u SAD-u, nesebičnoj asistenciji na izgradnji i jačanju interoperabilnosti i kompatibilnosti OS BiH, pružanju tehničke pomoći OS naše zemlje u opremanju savremenim i modernim tehničko-materijalnim sredstvima, kao i saradnji na svim ostalim zajedničkim vojnim projektima Vlade SAD-a i OS BiH. Brigadir Miller se srdačno zahvalio generalu Jeleču na uspješnoj saradnji  i  poželio, njemu lično kao i OS BiH, uspješan nastavak izvršenja zakonom definisane misije, zadataka i svih aktivnosti kao i nastavak procesa reforme te izgradnje i jačanja operativnih sposobnosti i kapaciteta OS BiH. General Jeleč je poželio brigadiru Milleru uspjeh u daljem ličnom profesionalnom radu i karijeri kao i u privatnom životu.

Na kraju posjete brigadiru Milleru je uručen prigodan poklon kao znak zahvalnosti OS BiH na uspješnoj međusobnoj saradnji i angažmanu brigadira Millera u BiH.

Info- ZŠ OS BiH