Zajednicki stab OS BiH

Oproštajna posjeta vojnog atašea Republike Turske u BiH Zajedničkom štabu OS BiH

16.7.2015

Načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga Bosne i Hercegovine general pukovnik Anto Jeleč je 16.07.2015. primio u oproštajnu posjetu odlazećeg vojnog atašea Ambasade Republike Turske u BiH brigadira Isu Sancaklia.

General Jeleč zahvalio se brigadiru Sancakliu na njegovom značajnom doprinosu i angažmanu tokom njegovog mandata u BiH kao i za pomoć koju Republika Turska i njene OS pružaju OS BiH u oblasti školovanja, obuke i edukacije pripadnika OS BiH. Posebno je iskazao očekivanje da će Republika Turska nastaviti pružati podršku Bosni i Hercegovini kako bi naša zemlja i OS BiH što prije ispunile sve potrebne uslove za aktiviranje Akcionog plana za punopravno članstvo u NATO (MAP-a) i pristupila euroatlantskim integracijama.

General Jeleč je izrazio čvrsto uvjerenje u nastavak, proširenje i unapređenje uspješne saradnje, kako u obuci, tako i na planu nastavka pružanja pomoći na planu modernizacije i opremanja Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Brigadir Sancakli se zahvalio generalu Jeleču na iskazanoj dobrodošlici kao i na uspješnoj saradnji i podršci oružanih snaga dvije prijateljske zemlje u oblasti odbrane. On je izrazio čvrstu opredjeljenost Republike Turske u nastavku pružanja podrške i pomoći OS BiH na svim zajedničkim poljima saradnje te istakaoda su ciljevi Republike Turske i njenih OS da BiH u svakom pogledu bude stabilna država, a njene OS vrhunski profesionalno osposobljene te da uspješno ispune zacrtane ciljeve koje su postavili ispred sebe“.


General Jeleč je poželio brigadiru Sancakliu puno uspjeha u nastavku profesionalne karijere kao i u privatnom životu.

Na kraju posjete brigadiru Sancakliu je uručen prigodan poklon kao skroman znak zahvalnosti OS BiH za njegov uspješan angažman u BiH u proteklom periodu.

Info- ZŠ OS BiH