Zajednicki stab OS BiH

Pogranični susret načelnika štabova OS BiH i Vojske Crne Gore u Crnoj Gori

15.11.2016

Načelnik Zajedničkog štaba OS BiH general pukovnik Anto Jeleč sa saradnicima, susreo se sa visokom vojnom delegacijom Vojske Crne Gore na čelu sa načelnikom Generalštaba Vojske Crne Gore admiralom Draganom Samardžićem 15.11.2016. godine u Tivtu, Crna Gora.

Pogranični susret bosansko-hercegovačke i crnogorske vojne delegacije dio je plana realiziranja bilateralne odbrambene saradnje Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Saradnja Oružanih snaga BiH i Vojske Crne Gore je izuzetno dobra te se kontinuirano realizira i predstavlja važan faktor izgradnje razumijevanja, povjerenja, stabilnosti i sigurnosti, kako u regionu, tako i na cijelom području Jugoistočne Evrope.

Tokom radnog susreta načelnici Oružanih snaga BiH i Vojske Crne Gore razgovarali su o saradnji Centra za protivminsko djelovanje i NUS sa VCG, saradnji COOPM OS BiH sa VCG, obuci pilota OS BiH u Centru za obuku pilota helikoptera VCG, regionalnim inicijativama (A-5, B-9, SEEDM, BMTF, BRAD) i saradnji STANAG tima 6001 OS BiH sa VCG.

Na kraju sastanka, general pukovnik Anto Jeleč je izrazio očekivanje da će Crna Gora ubrzo postati punopravna članica NATO-a, te da će ta činjenica pozitivno uticati na ukupnu sigurnost Zapadnog Balkana.

Pored general pukovnika Jeleča, u delegaciji OS BiH bili su načelnik Ureda za podršku načelnika ZŠ OS BiH brigadir Zdravko Rezo, načelnik Odjeljenja u Verifikacijskom Centru OS BiH brigadir Brane Janković i oficir za saradnju sa OS zemalja u regionu J5 ZŠ OS BiH major Emir Kadušić.

info-ZŠ OS BiH

8 FOTO GALERIJA