SPP NG Maryland-BiH

Pripadnici OS BiH spremni za takmičenje „Admiral Pitka Recon Challenge 2019“ u Estoniji

7.8.2019

Takmičenje „Admiral Pitka Recon Challenge 2019“ na kojem i ove godine učestvuju Oružane snage Bosne i Hercegovine uz 29 četveročlanih izviđačkih timova iz 13 različitih zemalja, počelo je 5. augusta 2019. godine u okrugu Valga u Estoniji.

Ove godine Oružane snage BiH i Bosnu i Hercegovinu predstavlja sedam naših pripadnika, od kojih jedan četveročlani tim s podrškom i jedan predstavnik OS BiH u trilateralnom timu Bosna i Hercegovina – Estonija - SAD.

 

Takmičenje „Admiral Pitka Recon Challenge“ jedan je od najtežih izviđačkih izazova u svijetu na kojem Oružane snage BiH učestvuju već treći put, a u dosadašnjim takmičenjima postigli su zavidne rezultate.

 

Predstavnici OS BiH se osjećaju dobro i spremni su za još jedan neprekidni četverodnevni izviđački izazov, koji uključuje prelazak nepoznatog terena sa prirodnim i vještačkim preprekama te rješavanje izviđačkih zadataka uz upotrebu svih vojničkih vještina.

 

I ove godine učešće naših predstavnika podržano je od strane Ureda za odbrambenu saradnju (ODC) Ambasade SAD-a u Bosni i Hercegovini.

 

Info – ZŠ OS BiH

16 FOTO GALERIJA