Dan Oružanih snaga BiH

Brojne aktivnosti u povodu Dana OS BiH jedinica 5. pješadijske brigade OS BiH

24.11.2023

Na lokaciji kasarne 7. muslimanske brigade, Zenica, 23. novembra svečanim postrojavanjem komande i jedinice 1. pješadijskog bataljona 5. pješadijske brigade OS BiH obilježena je 18. godišnjica Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, kojoj su prisustvovali gosti iz javnog i kulturnog života, kao i osobe iz zakonodavne i izvršne vlasti ZDK i Grada Zenice.

Na svečanoj ceremoniji komandant 1. pješadijskog bataljona pukovnik Samir Šljivo govorio je o ambiciozno postavljenim i uspješno realiziranim planovima rada i obuke, te dostignutim ciljevima na svim poljima angažiranja.

U ime komandanta 5. pbr brigadira Emira Klike, pukovnik Šljivo je uručio zahvalnicu direktorici JU ,,Tehnička škola“ Bilmišće Zenica, gospođi Maji Hadžisalihović za ostvarenu saradnju i pružanje podrške ustupanja sportske dvorane za odigravanje turnira u malom fudbalu BiH, koji je realiziran 22. novembra. Na turniru su učestvovale ekipe: 1. pješadijskog bataljona, Specijalne policijske jedinice MUP-a ZDK, Policijske stanice Visoko i Crkvice-Zenica, JU Tehničke škole Bilmišće, Srednje mješovite škole Mladost-Bilmišće, Dobrovoljnog  vatrogasnog društva Zenica i Arcelor MITTAL iz Zenice.


Također, na lokaciji kasarne „Mato Lučić Maturica“ u Kiseljaku, 23. novembra je  postrojavanjem komande i jedinice 2. pješadijskog bataljona 5. pješadijske brigade OS BiH svečano obilježen Dan OS BiH.

Ovom prilikom komandant  2. pješadijskog bataljona, pukovnik Borislav Miličević je naglasio kako su Oružane snage BiH iz godine u godinu sve jače, kako je svaki pojedincu lancu komandovanja jednako važan i da je to ključno za napredak u narednom periodu.


Info- 5. pbr