Dan Oružanih snaga BiH

Godišnja konferencija za medije uz Dan OS BiH: U Oružane snage BiH vrijedi ulagati

27.11.2023

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez, sa zamjenicima ministra Slavenom Galićem i Aleksandrom Goganovićem, te načelnik Zajedničkog štaba OS BiH generalpukovnik Senad Mašović sa zamjenicima generalmajorima Ivicom Jerkićem i Gojkom Kneževićem, u ponedjeljak, 27. novembra 2023. godine, održali su godišnju konferenciju za medije, u povodu predstojećeg Dana OS BiH i 18. godišnjice njihovog formiranja.

Video-prilog: https://www.youtube.com/watch?v=9nLY0J3uE08

Ministar Helez i general Mašović su sumirali rezultate i aktivnosti OS BiH u protekloj godini, izrazili zadovoljstvo postignutim te upozorili na važnost povećanja vojnog budžeta i značajnijeg obima finansiranja OS BiH, radi provođenja planirane modernizacije i daljnjeg poboljšanja statusa pripadnika OS BiH.

„Pripadnici OS BiH stalno dokazuju da su nezamjenjiv faktor odbrane i sigurnosti, te najbolji dio BiH društva. Stoga, njihovo daljnje opremanje i ulaganje u njihov razvoj i modernizaciju ostaju obaveza i imperativ za sve nas“, naglasio je ministar odbrane BiH Zukan Helez.

Dan Oružanih snaga BiH, 1. decembar, u ovom se periodu obilježava po kasarnama OS BiH širom naše zemlje, a centralna vojna svečanost održat će se 30. novembra 2023. godine, u kasarni OS BiH „Rajlovac“ kod Sarajeva. Kruna obilježavanja 18. godišnjice bit će svečana akademija u Domu OS BiH, koja će biti priređena istog dana u večernjim satima.    

Ured za odnose s javnošću

Kontakt tel: 033/286-680, fax: 033/286-685,

e-mail: info@mod.gov.ba

14 FOTO GALERIJA