Dan Oružanih snaga BiH

Svečani prijem u Ambasadi BiH u Washingtonu u povodu Dana OS BiH

4.12.2023

Svečanim prijemom održanim 1. decembra 2023. godine u Ambasadi Bosne i Hercegovine u Washingtonu obilježena je 18. godišnjica od osnivanja Oružanih snaga Bosne i Hercegovine. Događaju, kojim je obilježena ova godišnjica, domaćini su bili ambasador BiH u Washingtonu Nj.E. gospodin Sven Alkalaj i vojni ataše Bosne i Hercegovine u Sjedinjenim Američkim Državama brigadir Mirko Bošnjak.

Svečani prijem je organizovan uz učešće velikog broja gostiju, vojnodiplomatski predstavnici, brojni predstavnici Vlade SAD-a, predstavnici Ministarstva odbrane, Združenog generalštaba, komandi Kopnene Vojske, Vazduhoplovstva i Mornarice SAD-a, predstavnici Vlade i Nacionalne garde savezne države Maryland i drugih institucija i organizacija zemlje domaćina.

Prisutnima su se obratili vojni ataše BiH u Washingtonu brigadir Mirko Bošnjak, ambasador BiH u Washingtonu Sven Alkalaj, i gospođa Tresa Gvenov (Tressa S. Guenov), prvi zamjenik pomoćnika sekretara za međunarodnu sigurnost u Uredu podsekretara odbrane za politiku u Ministarstvu odbrane SAD-a.

Info – Vojni ataše BiH u SAD

5 FOTO GALERIJA