Dan Oružanih snaga BiH

U Ambasadi Bosne i Hercegovine u Londonu svečano obilježen Dan i osamnaesta godišnjica OS BiH

4.12.2023

U Ambasadi Bosne i Hercegovine u Londonu, 1. decembra 2023. godine održan je svečani prijem povodom Dana i osamnaeste godišnjice Oružanih snaga Bosne i Hercegovine. Domaćini ovog prijema bili su Nj.E. Osman Topčagić, ambasador Bosne i Hercegovine u Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske, i brigadir Nebojša Janković, vojni ataše Bosne i Hercegovine pri Ambasadi Bosne i Hercegovine u Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske.

Ovom svečanom prijemu prisustvovao je veliki broj zvanica, predstavnika Ministarstva odbrane i Oružanih snaga zemlje domaćina, vojno-diplomatski predstavnici iz preko 40 zemalja koji su akreditirani u Ujedinjenom Kraljevstvu, pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hecegovine na školovanju u Ujedinjenom Kraljevstvu, te osoblje ambasade Bosne i Hercegovine u Londonu.

Prijem je održan u svečanom salonu ambasade u Londonu, a započeo je intoniranjem himni Bosne i Hercegovine i zemlje domaćina, te se nastavio svečanim govorima ambasadora i vojnog atašea Bosne i Hercegovine u Ujedinjenom Kraljevstvu. U svojim govorima, domaćini prijema su pozdravili prisutne i zahvalili im se na dolasku i poštovanju ukazanom našim oružanim snagama svojim prisustvom, a također i na saradnji i dosadašnjoj pomoći pruženoj Oružanim snagama Bosne i Hercegovine, te su naglašena i najbitnija dostignuća Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u proteklom periodu.

Nakon govora, prijem se nastavio posluženjem gostiju specijalitetima domaće kuhinje i ugodnim druženjem prisutnih. Opći utisak je da su se gosti osjećali izuzetno prijatno, te da su na ovoj svečanosti Ministarstvo odbrane i Oružane snage Bosne i Hercegovine prezentirane na dostojanstven način. Tokom prijema izvršena je i prigodna promocija u smislu turističkih kapaciteta, koje Bosna i Hercegovina može da ponudi.

Info – Vojni ataše BiH u Londonu

10 FOTO GALERIJA