Dan Oružanih snaga BiH

Prijem u Beogradu u povodu Dana OS BiH

2.12.2016

Prijem u povodu proslave 11. godišnjice - Dana Oružanih snaga Bosne i Hercegovine održan je u Beogradu 1. decembra 2016. godine u organizaciji Ureda vojnog atašea u Republici Srbiji.
 

Prijemu je prisustvovao veliko broj zvanica, među kojima ambasadori, otpravnici poslova, vojni atašei akreditirani u Beogradu, kadeti koji se školuju na Vojnoj akademiji u Beogradu, kao i pripadnici OS BiH koji se nalaze na višim oblicima usavršavanja, KŠU i GŠU. Također, prijemu su prisustvovali i visoki dužnosnici Ministarstva odbrane Republike Srbije, među kojima državni sekretar Nenad Nerić te generali Generalštaba Vojske Srbije, predvođeni generalpukovnikom Jovicom Draganićem.

Nakon intoniranja himni, prisutnima su se obratili brigadir Robert Sušac i Nj.E. ambasador Lazar Mirkić. U razgovorima sa državnim sekretarom Nenadom Nerićem i generalpukovnikom Draganićem izraženo je zadovoljstvo izuzetno uspješnom saradnjom u 2016. godini te je iskazana spremnost zemlje domaćina da se takva saradnja nastavi i unaprijedi u idućoj godini.

Također, prisutni ambasadori i otpravnici poslova su ovom prilikom istakli da je uspješna saradnja između  ministarstava odbrane Bosne i Hercegovine i Republike Srbije najbolji primjer uspješne saradnje u regionu na dobrobit svih, te pozitivan primjer ostalim zemljama u regionu.

Info-Ured vojnog atašea u R. Srbiji

9 FOTO GALERIJA