Dan Oružanih snaga BiH

Obilježavanje dana OS BiH u kasarni „Bilećki borci“ Bileća

9.11.2017

U okviru ovogodišnjeg programa obilježavanja dana OS BiH, 09. novembra 2017. godine u kasarni „Bilećki borci“ Bileća, održana je manifestacija „Dan otvorenih vrata“.

Tim povodom organiziran je turnir u malom fudbalu između ekipa Policijske uprave - Trebinje, Bogoslovske škole „Sveti Petar Dabrobosanski“ iz Foče, Srednjoškolskog centra „Golub Kureš“ iz Bileće te ekipe 2. pješadijskog bataljona. U zračnoj  streljani u krugu kasarne je, također, upriličeno takmičenje u gađanju iz zračne puške između ekipa Policijske uprave - Trebinje, Bogoslovske škole „Sveti Petar Dabrobosanski“ iz Foče, Srednjoškolskog centra „Golub Kureš“ iz Bileće i ekipe 2. pješadijskog bataljona.

Nakon završenih sportskih aktivnosti za sve učesnike „Dana otvorenih vrata“  organiziran  je taktičko-tehnički (TT) zbor, gdje su gosti mogli da se upoznaju sa naoružanjem i opremom kojim jedinica raspolaže. Pored takmičarskih ekipa, TT zboru su prisustvovali učenici osnovnih škola „Petar II Petrović Njegoš“ i „Sveti Sava“. Prisustvo učenika osnovnih škola je iskorišteno da im se predoče eksplozivna sredstva sa kojima mogu doći u kontakt.

Nakon završenih aktivnosti, u vojničkom restoranu je pripremljen svečani ručak za goste iz civilnih struktura koji su uveličali „Dan otvorenih vrata“.

Nakon uručenja zahvalnica, učesnicima se obratio komandant 2. pješadijskog bataljona major Nebojša Ivezić, koji se zahvalio učesnicima na posjeti, te istakao značaj obilježavanja dana OS BiH kroz nastavak održavanja dobrih odnosa sa civilnim strukturama.

14 FOTO GALERIJA