Dan Oružanih snaga BiH

Dani otvorenih vrata u kasarni „Miralem Jugo“

22.11.2017

U okviru obilježavanja dvanaeste godišnjice osnivanja Oružanih snaga BiH, u kasarni „Miralem Jugo“ u Livču kod Mostara, 22. novembra 2017. godine realizirana je manifestacija „Dani otvorenih vrata“.

Domaćin, Artiljerijski bataljon 4. pješadijske brigade, organizirao je taktičko-tehnički (TT) zbor oruđa, oružja te sredstava veze sa kojim raspolaže jedinica na pisti kasarne „Miralem Jugo“.

Za osnovce iz OŠ Vrapčići, OŠ Potoci, OŠ Drežnica te osnovaca iz Jasenice organizirano je takmičenje u streljaštvu iz zračne puške.

Također, u okviru takmičenja učestvovali su i predstavnici Civilne zaštite i Profesionalno vatrogasno društvo Mostar, predstavnici PU Sjever - Mostar, pripadnici Specijalne jedinice MUP-a Mostar, te ekipa Artiljerijskog bataljona.

Manifestaciji su prisustvovali i pripadnici LOT timа EUFOR-a iz Mostara.

Pobjednicima su uručene diplome za postignute rezultate, a izjave za lokalne medije je dao komandant Artiljerijskog bataljona pukovnik Senad Salihović i zastavnik I klase Miroslav Naletilić.

Osim obilježavanja Dana OS BiH, cilj Danа otvorenih vrata je i saradnja sa civilnim strukturama, što je u potpunosti ostvareno i kroz ovu manifestaciju. Lokalna zajednica i lokalni mediji, koji su danas boravili u kasarni, naglasili su da su proveli jedan interesantan i zanimljiv dan, te da će se i ubuduće rado odazivati ovakvim i sličnim manifestacijama, produžavajući dobru saradnju lokalne zajednice sa OS BiH.

15 FOTO GALERIJA