Dan Oružanih snaga BiH

Prijem za pripadnike Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH – nagrade i pohvale najboljima u protekloj godini

29.11.2017

U povodu obilježavanja 1. decembra - Dana Oružanih snaga BiH i 12. godišnjice formiranja Oružanih snaga BiH, u Domu Oružanih snaga BiH u Sarajevu 29. novembra 2017. godine, održan je tradicionalni prijem na kojem su dodijeljena priznanja pripadnicima Ministarstva odbrane i Zajedničkog štaba OS BiH za uspješne rezultate u protekloj godini.

Priznanja i pohvale su uručili zamjenik ministra odbrane BiH Boris Jerinić i načelnik Zajedničkog štaba OS BiH generalpukovnik Anto Jeleč sa svojim zamjenicima, generalmajorima Senadom Mašovićem i Mirkom Tepšićem.

U prigodnom obraćanju, zamjenik ministra Jerinić je podsjetio da su Oružane snage BiH u ovoj godini napravile novi iskorak u jačanju sposobnosti institucija odbrane za izvršavanje zakonskih zadataka i dodao da su posebno “impresivni rezultati u oblasti deminiranja, inžinjerijskih radova, civilno-vojnoj saradnji i saradnji sa oružanim snagama u regiji i šire.”

Zamjenik Jerinić je, također, kazao da će Oružane snage BiH i dalje raditi na pomoći cjelokupnom stanovništvu Bosne i Hercegovine, kojem su i do sada nebrojeno puta pritekli u pomoć, a za nagrađene i pohvaljene je izrazio nadu da će im “ove nagrade dati još veću motivaciju za dodatno usavršavanje i profesionalno obavljanje zadataka.”

Osim nagrađenih i pohvaljenih pripadnika MO i OS BiH, prijemu su prisustvovali najviši zvaničnici Ministarstva odbrane i Zajedničkog štaba OS BiH.

Ured za odnose s javnošću
Kontakt tel.: 033/286-680, fax: 033/286-685
e-mail:
info@mod.gov.ba

15 FOTO GALERIJA