Dan Oružanih snaga BiH

U Republici Turskoj proslavljena 12. godišnjicа OS BiH

7.12.2017

U povodu obilježavanja 1. decembra - Dana Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, upriličen je svečani prijem u Ankari 5. decembra 2017. godine, čiji domaćini su bili ambasador BiH u Republici Turskoj Nj.E. Bakir Sadović i vojni ataše BiH u Republici Turskoj brigadir Džemal Mašinović.

Svečanom prijemu prisustvovalo je oko 400 zvanica, između ostalih i predstavnici diplomatskog kora, kao i vojnodiplomatski predstavnici akreditirani u Ankari.

Brojnu delegaciju Vlade R. Turske, Nacionalnog ministarstva odbrane i Oružanih snaga Republike Turske predvodio je komandant Generalštaba vojske Republike Turske general Hulusi Akar, te zamjenik premijera Republike Turske Recep Akdag.

Pored navedenih, prijemu su prisustvovali generalni konzul BiH u Turskoj Began Muhić, počasni konzuli Bosne i Hercegovine u Turskoj, ugledni poslovni ljudi porijeklom sa prostora BiH, univerzitetski profesori i bosanskohercegovački studenti u Ankari, kadeti OS BiH sa Vojne akademije kopnene vojske u Ankari, predstavnici medija i drugi koji su svojim prisustvom uveličali obilježavanje 12. godišnjice Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Brigadir Mašinović je istakao da su OS BiH postale prepoznatljiv partner na međunarodnom planu svojim učešćem u međunarodnim misijama, te pouzdan oslonac bh. društvu u reagiranju na sve incidente i katastrofe izazvane ljudskim ili prirodnim faktorom. U nastavku obraćanja, brigadir Mašinović se zahvalio R. Turskoj i njenim Oružanim snagama na prijateljskoj saradnji i bezrezervnoj podršci koju pružaju Bosni i Hercegovini i Oružanim snagama BiH.

Info - Ured vojnog atašea u R. Turskoj

18 FOTO GALERIJA