Dan Oružanih snaga BiH

Održan 5. revijalni malonogometni turnir u povodu obilježavanja Dana OS BiH

26.11.2018

U organizaciji Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH, a u okviru obilježavanja 1. decembra - Dana OS BiH, u sportskoj dvorani „Ramiz Salčin“ na Mojmilu u Sarajevu 21. novembra 2018. godine održan je 5. revijalni malonogometni turnir.

Na revijalnom turniru, pored zajedničke ekipe Ministarstva odbrane i Zajedničkog štaba OS BiH, učestvovale su ženske ekipe SFK 2000 SARAJEVO i ženska nogometna reprezentacija OS BiH, ekipa Vojnodiplomatskog kora u BiH, U-19 reprezentacija Nogometnog saveza BiH, te futsal reprezentacija OS BiH.

Svečano otvaranje takmičenja uslijedilo je nakon intoniranja himne, a postrojenim ekipama prigodnim riječima se obratio generalmajor Ivica Jerkić, istakavši značaj sportskih aktivnosti u OS BiH. Između ostalog, ovom prilikom zahvalio se Vojnodiplomatskom koru u BiH, SFK 2000 SARAJEVO i Nogometnom savezu BiH na veoma uspješnoj saradnji sa OS BiH.

Odigravanjem prve utakmice između ekipa MO i ZŠ OS BiH i Vojnodiplomatskog kora u BiH počelo je takmičenje, koje je nastavljeno utakmicom između ženskih ekipa SFK 2000 SARAJEVO i ženske nogometne reprezentacije OS BiH, dok su na kraju snage odmjerili U-19 reprezentacija Nogometnog saveza BiH i futsal reprezentacija OS BiH.

Pobjednik u ženskoj konkurenciji je ekipa SFK Sarajevo, dok je u muškoj konkurenciji pobjednik ekipa futsal reprezentacije OS BiH. U revijalnoj utakmici između ekipa MO i ZŠ OS BiH i Vojnodiplomatskog kora u BiH pobjedila je ekipa MO i ZŠ OS BiH.

Nakon utakmica, istog dana u Domu OS BiH, upriličen je prijem te dodjela pehara i zahvalnica za ekipe koje su učestvovale na ovogodišnjem, 5. po redu, turniru.

Pehare i zahvalnice uručio je načelnik ZŠ OS BiH generalpukovnik Senad Mašović koji je izrazio zahvalnost ekipama za učešće na revijalnom malonogometnom turniru održanom u povodu obilježavanja 13. godišnjice osnivanja Oružanih snaga BiH, istakаvši da su utakmice protekle u dobroj igri, fer i sportskom takmičenju.

General Mašović, uz čestitke pobjedničkim ekipama, još jednom je pohvalio dobru saradnju sa Nogometnim savezom BiH u proteklom periodu, te izrazio uvjerenje da će ovaj turnir da nastavi tradiciju i sljedeće godine.

Info - ZŠ OS BiH

15 FOTO GALERIJA