Dan Oružanih snaga BiH

Dobrovoljno darivanje krvi i Dani otvorenih vrata u kasarni „Vojvoda Radomir Putnik“ u Doboju

29.11.2019

Komanda logistike je u saradnji sa artiljerijskim bataljonom 6. pješadijske brigade u kasarni „Vojvoda Radomir Putnik“ u Doboju, 28. novembra 2019. godine organizirala i realizirala aktivnost „Dani otvorenih vrata“ povodom obilježavanja 1. decembra - Dana OS BiH.

Kasarnu su posjetili učenici i nastavnici osnovnih škola „Dositej Obradović“, „Sveti Sava“ i „Vuk Karadžić“, učenici i profesori srednjih škola Gimnazije, Medicinske škole i Srednjoškolskog centra iz Doboja, kao i studenti i profesori Saobraćajnog fakulteta i Pavlović univerziteta iz Doboja.

Za učenike srednjih škola i studente izvršena je prezentacija vojnog poziva. Prezentiran je i informativni brifing o životu, radu i zadacima pripadnika Komande logistike i artiljerijskog bataljona, kao i taktičko-tehnički zbor na poligonu u krugu kasarne, gdje su se posjetioci upoznali sa naoružanjem OS BiH sa kojima raspolaže Komanda logistike i artiljerijski bataljon 6. pbr.

U sklopu aktivnosti „Dani otvorenih vrata“, u saradnji sa bolnicom „Sveti apostol Luka“ u Doboju, organizirano je i dobrovoljno davanje krvi pripadnika OS BiH, učenika srednjih škola i studenata.

Info – KL

10 FOTO GALERIJA