Dan Oružanih snaga BiH

Obilježavanje Dana Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u Zagrebu

5.12.2019

Svečanim prijemom za predstavnike diplomatskog i vojno-diplomatskog kora akreditiranog u Republici Hrvatskoj, zvaničnike Ureda predsjednice, Sabora i Vlade Republike Hrvatske, Ministarstva odbrane i Oružanih snaga Republike Hrvatske, te pripadnike Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i kadete koji se nalaze na školovanju u Republici Hrvatskoj, u utorak, 3. decembra 2019. godine u Zagrebu, obilježen je Dan Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i 14. godišnjica formiranja Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Domaćini prijema bili su brigadir Mato Đukić, vojni ataše Bosne i Hercegovine u Republici Hrvatskoj sa suprugom i ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Hrvatskoj, Nj.E. Alaksandar Vranješ, a na prijem se odazvalo više od 150 zvanica.

U svom obraćanju brigadir Đukić istakao je značaj i doprinos Oružanih snaga Bosne i Hercegovine te njihov ugled u bosanskohercegovačkom društvu. Također, dotakao se i doprinosa Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u međunarodnom miru i stabilnosti, kao i ugleda koji uživaju među partnerima na međunarodnoj sceni. Posebno se zahvalio MO i OS Republike Hrvatske na pružanju podrške Oružanim snagama Bosne i Hercegovine po pitanju školovanja i usavršavanja.

Ambasador Vranješ se također obratio skupu, pozdravio prisutne i zahvalio im se na dolasku u ime Ambasade Bosne i Hercegovine i u svoje lično ime.

Info – Ured vojnog atašea

13 FOTO GALERIJA