Najave

Ministar Helez u Briselu: Brojni sastanci sa zvaničnicima EU

18.7.2023

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez u utorak 18. jula 2023. godine, otputovao je u Briselu, gdje će imati službene sastanke sa istaknutim zvaničnicima Europske unije.

Po dolasku u glavni grad Kraljevine Belgije, ministar Helez se sastaje sa povjerenikom Europske komisije za susjedstvo i proširenje Olivérom Várhelyijem, dok će u srijedu razgovarati s visokim predstavnikom Europske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku i dopredsjednikom Europske komisije Josepom Borrellom.

Također, u srijedu 19. jula ministar Helez će predvoditi delegaciju Ministarstva odbrane BiH na petom sastanku Vijeća za stabilizaciju i pridruživanje između BiH i EU, na kojem sudjeluje na poziv Ko-sekretara ovog Vijeća Barbare Latko.

Posjeta Briselu ministar Helez će iskoristiti i za još nekoliko službenih sastanaka, na kojima će se razgovarati o putu BiH ka euroatlantskim integracijama i ispunjenju 14 preduslova za otpočinjanje pregovora o punopravnom članstvu BiH u EU.

Ured za odnose s javnošću
Telefon: (033) 286-680, fax: (033) 286-685,

E-mail: 
info@mod.gov.ba