Najave

Ministar Helez i zamjenik ministra Galić otputovali u London: Razgovori o daljem razvoju MO i OS BiH

11.9.2023

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez, sa zamjenikom ministra za politiku i planove Slavenom Galićem, u ponedjeljak 11. septembra 2023. godine, otputovao je u London, gdje će imati službene sastanke sa istaknutim dužnosnicima Vlade Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske.

Ovu službenu posjetu ministar Helez realizira na poziv Ambasade UK u BiH i agencije „Clarion Defence & Security“, koja provodi organizaciju međunarodnog sajma vojne industrije DSEI, koji se održava ove sedmice u glavnom gradu UK.

U službenoj posjeti Londonu, ministar Helez i zamjenik ministra Galić će biti do 14. septembra 2023. godine, a uz posjetu sajmu DSEI planirani su razgovori s britanskim specijalnim predstavnikom za zapadni Balkan Stuartom Peachom, ministrom za oružane snage UK Jamesom Heappeyem te ostalim dužnosnicima ministarstva odbrane UK i predstavnicima agencije „Clarion“.

Na sastancima će se razgovarati o putu BiH ka euroatlantskim integracijama te daljem razvoju Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH.

Ured za odnose s javnošću

Tel.: 033/286-680, fax: 033/286-685,
e-mail: 
info@mod.gov.ba