Najave

Generalpukovnik Senad Mašović u posjeti SAD-u, 3. do 10. april 2022.

1.4.2022

Načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH generalpukovnik Senad Mašović će u periodu od 3. do 10. aprila 2022. godine boraviti u službenoj posjeti Sjedinjenim Američkim Državama.

General Mašović će imati više sastanaka sa zvaničnicima Ministarstva odbrane SAD-a (Pentagona), a među njima sa načelnikom Biroa Nacionalne garde SAD-a generalom Danielom Hokansonom, zamjenikom direktora Uprave za strategije, politiku i planove Združenog štaba Oružanih snaga SAD-a generalmajorom Brettom Sylviјom i zamjenicom pomoćnika sekretara za odbranu SAD-a gospođom Laurom Cooper.

Također, u okviru posjete planirani su susreti sa najvišim zvaničnicima savezne države Maryland, sa guvernerom Larryјem Hoganom, kao i sa komandantom NG Maryland generalmajorom Timothyјem Gowenom i komandanticom 175. krila Zrakoplovnih snaga NG Maryland brigadiricom Jori Robinson.

Kako je planirano, general Mašović će posjetiti i Vojnu akademiju West Point, gdje će se susresti sa bh. kadetima koji se školuju na ovoj visokoj vojnoj ustanovi. Tom prilikom održat će i sastanak sa generalpukovnikom Darrylom A. Williamsom, komandantom Vojne akademije West Point. 

Info - ZŠ OS BiH