Najave

Prezentacija vježbe „Kombinovani napor 22“ i NATO ocjenjivanja deklarisane jedinice OS BiH, kasarna OS BiH „Mika Bosnić“, Manjača, srijeda, 21.9.2022. godine, 11.15 sati

19.9.2022

U povodu održavanja vježbe „Kombinovani napor 22“ i NATO ocjenjivanja deklarisane jedinice Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, u Centru za borbenu obuku OS BiH na Manjači će se u srijedu, 21.9.2022. godine, upriličiti Dan za posjetioce i izjave za medije.

Prema planu vježbe, izjave za medije će dati članovi Predsjedništva BiH, ministar odbrane BiH, načelnik Zajedničkog štaba OS BiH te ostali vojni predstavnici nadležni za održavanje vježbe i ocjenjivanja deklarisane jedinice OS BiH.

Mediji koji žele pratiti prezentaciju vježbe i izjave za medije trebaju doći u kasarnu OS BiH „Mika Bosnić“ na Manjači najkasnije do 11.15 sati.

Za sve predstavnike medija kojima je potreban prevoz bit će organizirano vozilo iz Sarajeva i Banje Luke do poligona na Manjači.

Prevoz iz Banje Luke će biti organiziran iz kasarne OS BiH „Kozara“, gdje zainteresirani predstavnici medija trebaju doći najkasnije do 09.45 sati.

Prevoz iz Sarajeva do poligona na Manjači bit će organiziran s polaskom u 07.00 sati, kod zgrade Ministarstva odbrane BiH na Bistriku.

Za prevoz iz Sarajeva ograničen je broj mjesta (maksimalno 7 osoba) pa se te medijske ekipe moraju prijaviti MO BiH najkasnije do utorka u 12 sati, dostavljanjem imena svih članova medijske ekipe, broja medijske iskaznice i broja mobitela na email adresu - info@mod.gov.ba

Molimo da se držite zakazanih termina, zbog procedura na ulazu i službenog protokola.

Za dodatne informacije možete kontaktirati: tel: 062/276-190 (Antonio Prlenda, Sarajevo), 065/164-635 (kapetan Milica Blagojević, Manjača)

Ured za odnose s javnošću