Obilježavanje 7. godišnjice Dana OS BiH

Obilježen Dan Oružanih snaga BiH u kasarni "Adil Bešić" u Bihaću

27.11.2012

Godišnjica Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u kasarni "Adil Bešić" u Bihaću svečano je obilježena 27.11.2012.godine.

Godišnjica Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u kasarni "Adil Bešić" u Bihaću svečano je obilježena 27.11.2012.godine.

Obilježavanje Dana OS BiH počelo je dočekom predstavnika civilnih institucija sa područja USK-a i grada Bihaća, predstavnika Komande 6.pbr, i postrojavanjem jedinica iz sastava 2.pješadijskog bataljona.

Major Elvir Bešić predao je raport pukovniku Samiru Paliću, nakon čega je uslijedilo intoniranje himne i obraćanje komandanta 2.pb majora Elvira Bešića, predstavnika 6.pbr pukovnika Samira Palića, te čitanjem stimulativnih mjera nagrađenim i pohvaljenim pripadnicima 2. pješadijskog bataljona.

Komandant 2. pješadijskog bataljona u svome govoru istakao je da je ovaj bataljon formiran u sklopu sveobuhvatne reorganizacije i ustrojstva OS BiH na državnom nivou, te da je nakon godina koje su protekle, prepoznatljiv po znanju i iskustvu koje imaju pripadnici OS BiH. Takođe je naveo da je u odnosu na prethodni period priprema, organizacija i realizacija postavljenih zadataka sada mnogo složenija po svom obimu i zahtjevima, te angažovanju ljudskih i materijalnih resursa, ali isti se izvršavaju sa visokim stepenom uspjeha.

Na kraju za sve prisutne goste i starješine 2. pješadijskog bataljona upriličena je video prezentacija vježbe „Dinamičan odgovor 12-6”, te prigodan koktel i druženje u Komandi 2. pješadijskog bataljona.

Info 6.pbr