Obilježavanje 8. godišnjice Dana OS BiH

Svečano postrojavanje pripadnika Bataljona veze povodom Dana OS BiH

4.12.2013

Povodom 8. godišnjice od formiranja OS BiH u kasarni „Miloš Obilić“ u Palama, dana 27.11.2013. godine upriličeno je svečano postrojavanje pripadnika Batanjona veze.

Svečanost je počela predajom raporta izvršnom oficiru Bataljona veze, majoru Sulejmanu Salihagiću. Nakon obilaska stroja i intoniranja himne Bosne i Hercegovine, svim prisutnim se obratio major Salihagić, koji je istakao, da je Bataljon veze u protekloj godini sve postavljene zadatke riješio krajnje profesionalno, ukazujući na ulogu i značaj bataljona u OS BiH. Tom prilikom je iskazao zahvalnost pripadnicima međunarodnih oružanih snaga, što su obučili dovoljan broj instruktora iz Bataljona veze, koji su u ovoj godini uspješno realizovali obuku iz oblasti KIS-a, uz pomoć monitoring tima EUFOR-a. Pored toga znatno je poboljšana civilno-vojna saradnja iz oblasti kulture, sporta kao i humanitarne aktivnosti, kojima se Bataljon veze uvek rado odazove. U Bataljonu veze uspješno je realizovana i SSO sa novoprimljenim vojnicima iz 13. klase koji su postavljeni na formacijska mjesta veziste u jedinicama OS BiH.

Pred svečanim strojem pročitano je naređenje o pohvaljenim i nagrađenim pripadnicima kojima je major Salihagić čestitao i poželeo da u narednoj godini budu još bolji vojnici i starješine, da svoja već stečena znanja nesebično prenose na druge.

Info-brTP