Obilježavanje 8. godišnjice Dana OS BiH

U Ambasadi BiH u SAD održan svečani prijem povodom 1. decembra – Dana Oružanih snaga BiH

12.12.2013

Povodom 1. decembra - Dana Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, u prostorijama Ambasade BiH u Washingtonu, SAD, 11. decembra 2013. godine upriličen je svečani prijem čiji su domaćini bili ambasadorica Bosne i Hercegovine u SAD NJ.E. gospođa Jadranka Negodić i vojni ataše brigadir Davorin Vučić.

Prijemu za više stotina zvanica prisustvovali su predstavnici diplomatskog kora, među kojima su bili ambasadori i predstavnici ambasada svih zemalja akreditovanih u SAD, kao i skoro svi vojno-diplomatski predstavnici akreditovani u Washingtonu.

U ime State Departmenta prijemu je prisustvovao veliki broj djelatnika koji su izrazili svoje zadovoljstvo prijemom i organizacijom povodom Dana OS BiH. Prijemu je prisustvovao i veliki broj predstavnika Nacionalnog ministarstva odbrane i Oružanih snaga SAD među kojima je bio veliki broj generala i visokih oficira. Veoma brojnu delegaciju Nacionalne garde Marylanda predvodili su generali: BG Walter T Lord, BG Allyson R Solomon, BG (Ret) Annette Deener, te veliki broj visokih oficira. Veliko zadovoljstvo je iskazano dolaskom velikog broja vojnih i civilnih djelatnika koji su nekada radili u BiH među kojima posebno ističemo Brigadira Bonana bivšeg v/a SAD u BiH. Pored navedenih prijemu su prisustvovali ugledni poslovni ljudi porijeklom sa naših prostora i SAD, univerzitetski profesori, predstavnici medija i drugi koji su svojim prisustvom došli uveličati obilježavanje Dana Oružanih snaga Bosne i Hercegovine. U delegaciji za doček zvanica pored NJ.E. gospođe Jadranke Negodić i vojnog atašea brigadira Davorina Vučića, bili su njegova supruga Natalija, te pomoćnik v/a Puk. Dževad Burić sa suprugom Elvirom.

Prije intoniranja himni Bosne i Hercegovine i SAD-a, minutom šutnje odata je počast za preminulog generala OS BiH Slavka Puljića. Brojne zvanice su toplim i srdačnim riječima u svojim obraćanjima pozdravili NJ.E. gospođa Jadranka Negodić i vojni ataše BiH u Washingtonu brigadir Davorin Vučić. Pored velikog broja zvanica prijemu je prisustvovala predstavnica White House gospođa Jessica Amber Kehl. Vrijedno je spomenuti da su prijemu prisustvovali predstavnici FBI te Defense Inteligence agency.

Svoje utiske sa ovoga veličanstvenog prijema su kroz izjave organizatora i učesnika svečanosti prenijeli djelatnici Glasa Amerike.

info- Ured vojnog atašea Ambasade BiH u SAD

6 FOTO GALERIJA