Informacije o prijemu u OS BiH

Delegacija MO BiH posjetila kadete iz BiH na Vojnoj akademiji Kopnene vojske R. Turske

5.3.2024

Delegacija MO BiH posjetila kadete iz BiH na Vojnoj akademiji Kopnene vojske R. Turske

Tokom posjete obavljeni su razgovori sa predstavnicima menadžmenta vojne akademije koji su iskazali zadovoljstvo postignutim akademskim rezultatima i profesionalnim ponašanjem naših kadeta. 

Delegacija MO BiH je prenijela riječi zahvalnosti Oružanim snagama Republike Turske za pomoć i podršku koju pružaju Oružanim snagama BiH u polju školovanja i obuke naših kadeta i profesionalnih vojnih lica.

Tokom razgovora sa kadetima fokus je bio na tekućim izazovima tokom školovanja, ali i na planovima za budućnost nakon završetka vojne akademije. Kadeti su istakli zadovoljstvo uslovima školovanja na vojnoj akademiji, kao i mogućnostima odabira studija različitih civilnih fakulteta uporedo sa studiranjem na vojnoj akademiji, što u značajnoj mjeri osigurava kvalitetan profesionalni razvoj u budućoj karijeri oficira OS BiH.

Saradnja sa vojnim akademijama OS R. Turske ima višegodišnju tradiciju i trenutno se naši kadeti u značajnom procentu školuju na tri vojne akademije u Republici Turskoj.

Delegacija MO BiH je na kraju posjete iskazala zadovoljstvo viđenim i želju da će se i u budućnosti saradnja u oblasti školovanja i obuke sa OS Republike Turske zadržati na istom nivou.   

Ured za odnose s javnošću

Kontakt tel: 033/286-680, fax: 033/286-685,

e-mail: info@mod.gov.ba