Informacije o prijemu u OS BiH

Ministarstvo odbrane BiH raspisalo konkurs za školovanje osam kadeta u Republici Hrvatskoj

4.4.2024

Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine raspisalo je u četvrtak, 4. aprila 2024. godine Javni konkurs za školovanje kadeta na prijediplomskim studijskim programima Vojno vođenje i upravljanje i Vojno inženjerstvo u Republici Hrvatskoj za školsku 2024/2025. godinu.

Javni konkurs za školovanje kadeta raspisan je na studijskim programima Vojno vođenje i upravljanje za četiri kadeta i Vojno inžеnjerstvo, također za četiri kadeta.

Na konkurs se mogu prijaviti mladići i djevojke koji su uspješno završili srednju školu IV stepena ili koji trenutno pohađaju IV razred srednje škole, sa najmanjom ukupnom ocjenom dobar.

Za prijem se zahtijeva dobro poznavanje engleskog jezika  i dobra fizička pripremljenost. Detaljni uslovi konkursa objavljeni su na službenoj veb-stranici MO BiH, link: http://www.mod.gov.ba/aktuelnosti/oglasi/?id=106576

Po završetku školovanja, kadeti će potpisati ugovor za profesionalnu službu u početnom činu oficira Oružanih snaga Bosne i Hercegovine – potporučnik. Eventualna dodatna pitanja zainteresirani mogu uputiti na e-mail adresu: kadet@mod.gov.ba

Ured za odnose s javnošću

Telefon: (033) 286-680, fax: (033) 286-685,

E-mail: info@mod.gov.ba