Informacije o prijemu u OS BiH

Početak testiranja druge grupe kandidata za prijem u PVS u početnom činu oficira, II faze testiranja

14.11.2017

Testiranje druge grupe kandidata za prijem u profesionalnu vojnu službu u početnom činu oficira, II faze testiranja, počelo je 13. novembra 2017. godine u Centru za profesionalni razvoj Komande za obuku i doktrinu u Travniku, kojoj su pristupili kandidati koji su zadovoljili provjeru u I fazi testiranja.

Kandidatima za prijem u profesionalnu vojnu službu (PVS) obratio se komandant Komande za obuku i doktrinu (KOiD) brigadir Ilija Petrović, napominjući da su kandidati napravili dobar izbor, samim time što su se prijavili na Konkurs za prijem oficira u OS BiH, uz konstataciju da se u Oružanim snagama BiH može raditi, afirmirati i biti uspješan u svom poslu.

„Kako bi došli do svog zacrtanog cilja, da budete pripadnici OS BiH u činu potporučnika, prvi oficirski čin, pred vama stoji zahtjevan i naporan put. Ne trebate se plašiti izazova, nego vas želim motivirati da date svoj maksimum tokom testiranja, i dalje tokom obuke, kako bi na kraju bili uspješni i dobro obučeni pripadnici OS BiH.  Što obuka bude kvalitetnija i zahtjevnija, to će rezultati biti bolji po vas i po ostale pripadnike OS BiH, a time i po našu zemlju“, naglasio je brigadir Petrović. 

Brigadir Petrović je također naglasio da prijemom u Oružane snage BiH ne prestaje obuka, nego se nastavlja sljedeća faza koju kandidati moraju iskoristiti kako bi bili uspješne starješine i pravi predstavnici OS BiH kako u zemlji tako i u inostranstvu, te pozvao instruktore da dobro vode računa o sigurnosti i transparentnosti, kao i da ciklus testiranja prođe u skladu sa propisanim procedurama.

Kandidatima se obratio i predsjednik Komisije za izbor oficira brigadir Siniša Jeftenić koji je pozdravio prisutne, kandidatima zaželio dobrodošlicu i svu sreću prilikom testiranja, te pojasnio daljnji put testiranja kandidata koji se budu kvalificirali za III fazu testiranja.

Druga faza testiranja se završava 17. novembra, kada sa radom nastavlja Komisija za izbor oficira, imenovana od strane Ministarstva odbrane BiH.

Info - KOiD

3 FOTO GALERIJA