Informacije o prijemu u OS BiH

Ministrica odbrane BiH Marina Pendeš poziva sve mlade ljude da se prijave na Javni oglas za prijem kandidata u PVS u početnom činu vojnika

15.5.2018

Ministarstvo odbrane BiH svake godine raspisuje oglas za prijem kandidata u profesionalnu vojnu službu u početnom činu vojnika, pružajući priliku mladim, svršenim srednjoškolcima, da se nakon školovanja zaposle u Oružanim snagama BiH.

Napominjemo da je Javni oglas za popunu 815 upražnjenih formacijskih mjesta u Oružanim snagama BiH objavljen 27. 4. 2018. godine na web-stranici Ministarstva odbrane BiH i traje 21 dan od dana objavljivanja, te da se na oglas mogu prijaviti aktuelni maturanti srednjih škola, kao i već svršeni srednjoškolci, koji zadovoljavaju i druge uslove definirane oglasom (fizička spremnost, godine starosti, itd).

Tim povodom ministrica odbrane BiH Marina Pendeš koristi priliku da pozove sve mlade ljude, koji ispunjavaju uslove i koji žele zaposlenje u Oružanim snagama BiH, da se prijave na Javni oglas za prijem kandidata u PVS u početnom činu vojnika.

Video izjavu ministrice odbrane BiH Marine Pendeš možete preuzeti/pogledati na linkovima WeTransfer i YouTube:

Download link WeTransfer:

https://we.tl/O0PnHFNEkh

https://www.youtube.com/watch?v=9zDzi9A8uVw

Ured za odnose s javnošću
Kontakt tel.: 033/286-680, fax: 033/286-685,
e-mail:
info@mod.gov.ba