Informacije o prijemu u OS BiH

Početak obuke XX klase kandidata na osnovnoj vojničkoj obuci u Centru za osnovnu obuku Pazarić

31.7.2018

U Centru za osnovnu obuku Komande za obuku i doktrinu u Pazariću je 31. jula 2018. godine održana svečanost u povodu početka osnovne vojničke obuke kandidata XX klase za prijem u profesionalnu vojnu službu u Oružane snage Bosne i Hercegovine.

Kandidatima na obuci su se obratili zamjenik komandanta KP OS BiH brigadir Zoran Dunović, načelnik Štaba ujedno i zamjenik komandanta KOiD brigadir Danko Petrušić, te načelnik štaba Centra za osnovnu obuku major Zoran Barbić.

 

Major Barbić je kandidatima zaželio puno uspjeha na obuci i u izvršavanju vojničkih zadataka i obaveza. U svom obraćanju je istakao da će kandidati za vrijeme 11 sedmica obuke imati podršku iskusnih i obučenih profesionalaca, kako bi postigli potrebne standarde koji se od njih traže.

 

Načelnik Štaba ujedno i zamjenik komandanta KOiD brigadir Danko Petrušić naveo je da će kandidati biti stavljeni pred razne izazove, te da se samo upornim radom prepreke i izazovi mogu uspješno savladati. On je kazao da će Komanda KOiD-a preduzeti sve mjere, radnje i postupke iz svoje nadležnosti kako bi kandidatima olakšali ostvarivanje njihovog cilja, te izvršenje pred njih postavljenih zadataka.

 

Zamjenik komandanta KP OS BiH brigadir Zoran Dunović je istakao da očekuje od kandidata da se brzo prilagode novim uslovima života i rada u Centru za osnovnu obuku. Naglasio je da kandidati moraju ispuniti sve standarde koji se od njih budu tražili, te izrazio uvjerenje da su sposobni i snažni da privedu obuku kraju.

 

Osnovnu vojničku obuku u okviru XX klase će pohađati ukupno 303 kandidata, nakon čega će, oni koji uspješno dostignu postavljene standarde, potpisati ugovor  o profesionalnoj vojnoj službi i biće raspoređeni u komande i jedinice Oružanih snaga BiH na službu i dalje usavršavanje.

 

info - COO Pazarić

6 FOTO GALERIJA