Informacije o prijemu u OS BiH

„Postani vojnik Oružanih snaga Bosne i Hercegovine“ - promocija u Tuzli

26.4.2019

U sklopu Kampanje promocije vojnog poziva za 2019. godinu, a po raspisivanju Javnog oglasa za prijem u profesionalnu vojnu službu u početnom činu vojnik, pripadnici CRT Tuzla su dana 23.04.2019. godine posjetili dvije srednje škole u Tuzli: Elektrotehničku i Građevinsko-geodetsku školu i prezentovali vojni poziv u sklopu prezentacije „Postani vojnik Oružanih snaga Bosne i Hercegovine“.

U ugodnom druženju sa maturantima navedenih škola u sklopu prezentacije pripadnici CRT Tuzla su navedenoj ciljnoj grupi predstavili Oružane snage Bosne i Hercegovine, šta nude i šta sa sobom nosi izazov vojničkog poziva, te način i mogućnost prijavljivanja na Oglas za prijem u PVS. Učenici su svoju zainteresovanost pokazali kroz niz pitanja koja su se odnosila na mogućnost prijavljivanja, napredovanja, školovanja uz rad i slično. Uposlenici škola su bili srdačni i susretljivi i pokazali otvorenost za saradnju cijenjeći činjenicu da se po prvi puta pojavljuju OS BiH u ulozi promotora, te iskazali zainteresovanost da se prezentacije rade tokom školske godine, kako bi učenici imali dovoljno vremena da o svemu donesu odluku.

 

Ovim putem se zahvaljujemo uposlenicima navedenih škola, a posebno direktoru Elektrotehničke škole gospodinu Selmiru Dadanoviću kao i pedagogu Građevinsko geodetske škole.

4 FOTO GALERIJA