Vijesti

Predstavnički dom Parlamenta FBiH usvojio Prijedlog zakona o ujednačavanju penzija za pripadnike OS BiH

27.9.2023

Predstavnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine je na današnjoj 5. redovnoj sjednici, jednoglasno, po hitnom postupku, usvojio Prijedlog zakona o ujednačavanju penzija ostvarenih po Zakonu o službi u Oružanim snagama BiH.

Podsjećamo, radi se o izuzetno značajnom zakonu za pripadnike Oružanih snaga BiH kojim bi se u značajnoj mjeri eleminirale nejednakosti u visini penzija ostvarenih na osnovu Zakona o službi u Oružanim snagama BiH, a ta prava ostvaruju kod Federalnog zavoda PIO/MIO.

Ministarstvo odbrane BiH koristi priliku da se zahvali rukovodstvu i zastupnicima Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine na usvajanju navedenog Prijedloga zakona, kao i Vladi Federacije BiH na čelu sa premijerom Federacije BiH gospodinom Nerminom Nikšićem, Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike na čelu sa ministrom gospodinom Adnanom Delićem te radnim tijelima Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine koji su dali ogroman doprinos da se ovaj prijedlog zakona nađe na današnjoj sjednici.

Nadamo se da će i Dom naroda Parlamenta Federacije BiH usvojiti navedeni Prijedlog zakona i time osigurati ujednačavanje visine penzije vojnim osiguranicima koji ostvaruju prava kod Fonda PIO/MIO Federacije BiH.

Ured za odnose s javnošću

Kontakt tel: 033/286-680, fax: 033/286-685,
e-mail:
info@mod.gov.ba