Vijesti

Tradicionalna akcija božićnog darivanja ovaj put u Mostaru i Kiseljaku

19.12.2023

Pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i zaposleni Ministarstva odbrane BiH katoličke vjeroispovijesti i ove su godine, uz predstojeći blagdan Božića, upriličili tradicionalnu akciju prikupljanja novčanih sredstava za institucije u potrebi. Ovaj put, prikupljena novčana sredstava su, 18. decembra 2023. godine, dodijeljena Udruženju za Down sindrom u Mostaru i Udruženju „Naša djeca“ u Kiseljaku.

U ime katolika pripadnika MO i OS BiH, Udruženje za Down sindrom u Mostaru posjetili su zamjenik ministra odbrane BiH Slaven Galić, zamjenik načelnika Zajedničkog štaba OS BiH generalmajor Ivica Jerkić i komandant 4. pješadijske brigade OS BiH brigadir Zdravko Rezo te pukovnik Joško Kraljević iz Zajedničkog štaba OS BiH. Oni su prikupljena novčana sredstava uručili predsjedniku ovog udruženja Igoru Lediću te se družili sa djecom iz Udruženja.

Nakon Mostara, oni su se zaputili u Kiseljak, gdje su zajedno sa vrhbosanskim nadbiskupom i apostolskim upraviteljem Vojnoga ordinarijata u BiH mons. Tomom Vukšićem, pomoćnikom ministra odbrane Zoranom Šajinovićem, zamjenikom komandanta Operativne komande OS BiH brigadnim generalom Tomom Kolendom i ostalim saradnicima posjetili Udruženje „Naša djeca“, na čelu sa pedagogicom Andreom Baban. Gosti su iskoristili priliku i ovdje da se druže sa djecom te su izrazili spremnost za slične projekte u budućnosti.

Akcija prikupljanja novčanih sredstava za različita humanitarna udruženja uz katolički blagdan Božića neprestano se realizira u MO i OS BiH od 2012. godine.

Ured za odnose s javnošću

Kontakt tel: 033/286-680, fax: 033/286-685,

e-mail: info@mod.gov.ba

4 FOTO GALERIJA