Vijesti

Zamjenik ministra odbrane Goganović na dočeku Badnjaka u kasarni „Kozara“ u Banjoj Luci

4.1.2024

U povodu obilježavanja predstojećeg pravoslavnog praznika Božića, zamjenik ministra odbrane Bosne i Hercegovine za upravljanje resursima Aleksandar Goganović prisustvovao je 4. januara 2024. godine u kasarni „Kozara“ u Banjoj Luci dočeku Badnjaka.

Dočeku Badnjaka prisustvovali su i komandant 6. pješadijske brigade brigadni general Radovan Jović, komandant Zračnih snaga protivzračne odbrane OS BiH brigadir Milorad Krajšumović, komandanti i komandiri jedinica te pripadnici pravoslavne vjeroispovjesti sa lokacije kasarne „Kozara“.

Svečanost dočeka Badnjaka započela je molitvama i osveštanjem Badnjaka uz sasluženje vojnih sveštenika OS BiH sa lokacije kasarne „Kozara“.

Nakon osveštanja Badnjaka, najljepše želje svim prisutnim, u svojstvu domaćina, uputio je komandant 3. pješadijskog (Republika Srpska) puka brigadir Sreten Milošević, a potom i zamjenik ministra odbrane BiH Goganović.

U svom obraćanju Goganović je pozdravio sve prisutne i izrazio zadovoljstvo što je imao mogućnost da prisustvuje dočeku Badnjaka koji simbolizira dolazak Božića za pravoslavne vjernike.

Čestitajući nadolazeći Božić pripadnicima OS BiH pravoslavne vjeroispovjesti, kao i njihovim porodicama, Goganović je naglasio je da će u njegovom radu prioritet biti osiguranje boljih uslova za život i rad svih pripadnika OS BiH, bez obzira na nacionalnu ili vjersku pripadnost. Također, Goganović se zahvalio sveštenicima Srpske pravoslavne crkve što svojim djelovanjem doprinose očuvanju tradicije i nacionalnog identiteta pripadnika OS BiH iz reda srpskog naroda.

Ured za odnose s javnošću

Kontakt tel: 033/286-680, fax: 033/286-685,

e-mail: info@mod.gov.ba

5 FOTO GALERIJA