Vijesti

Ministar Helez i predsjednik Olimpijskog komiteta BiH Rađo potpisali Sporazum o saradnji: Prilika za pripadnike OS BiH i vrhunske sportiste

11.1.2024

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez i predsjednik Olimpijskog komiteta BiH Izet Rađo, u četvrtak, 11. januara 2024. godine potpisali su Sporazum o saradnji između Ministarstva odbrane BiH i Olimpijskog komiteta BiH.

Ministar Helez naglasio je da je od velikog značaja za MO BiH i OS BiH saradnja sa krovnom sportskom organizacijom Bosne i Hercegovine.

„Pripadnici Oružanih snaga BiH u svom radu i djelovanju postižu izvanprosječne rezultate u svim oblastima djelovanja, počevši od uspješne obuke, izvršavnja redovinih zadataka, pružanja pomoći civilnim organima, učešća u različitim mirovnim misijama u brojnim zemljama u svijetu. U sastavu OS BiH imamo 150 sportista od toga imamo 51 vrhunskog sportistu koji učestvuju u na državnim, regionalnim i međunarodnim takmičenjima“, kazao je Helez.

Naglasio je da je izuzetno važno za sportiste unutar OS BiH potpisivanje ovog sporazuma, ali i da je istim data mogućnost vrhunskim sportistima naše zemlje da postanu dio OS BiH.

„Pristupanjem vrhunskih sportista OS BiH, ne samo da ćemo im pomoći da riješe radno pravni status, nego ćemo promovirati i vojni poziv te stvoriti bolje uslove za obuke, pripreme i sama sportska takmičenja “, istakao je ministar.

Predsjednik Olimpijskog komiteta BiH gospodin Rađo naglasio je da je ovo veliki korak za MO BiH ali i OK BiH.

„Sretni smo što danas potpisujemo Sporazum koji je od velikog značaja za sve nas. Olimpijski komitet BiH na kvalitetan naičn predstavlja našu zemlju na međunarodnom planu, a zadatak nam je da djelujemo harmonično“, kazao je Rađo.

Sastanku su prisustvovali i vrhunske sportašice i sportisti OS BiH.

Ured za odnose s javnošću

Telefon: (033) 286-680, fax: (033) 286-685,

E-mail: info@mod.gov.ba

6 FOTO GALERIJA