Vijesti

Priznanje NATO Štaba Sarajevo zaslužnim pripadnicima OS BiH

26.1.2024

Na svečanom prijemu, koji je organizirala komandantica NATO Štaba Sarajevo brigadni general Pamela McGaha, 25. januara 2024. godine u Domu Oružanih snaga BiH u Sarajevu zaslužnim pripadnicima OS BiH uručena su priznanja “NATO Star Awards”.

Ispred Oružanih snaga BiH priznanja su uručena brigadiru Edinu Faki i pukovniku Miralemu Čaniću.

Brigadir Edin Fako je prepoznat kao izuzetno predana i profesionalna osoba, koji je ličnim zalaganjem doprinio unapređenju interesa Bosne i Hercegovine unutar NATO saveza. Ova nagrada svjedoči o visokim standardima profesionalizma i izvanrednog liderstva brigadira Fake u Vojnom dijelu Misije Bosne i Hercegovine pri NATO-u.

Nedavnom Odlukom Predsjedništva Bosne i Hercegovine brigadir Fako imenovan je za novog  člana generalskog kora Oružanih snaga Bosne i Hercegovine na formacijsko mjesto brigadnog generala, na funkciju generalnog inspektora u Generalnom inspektoratu MO BiH.

Pukovniku Miralemu Čaniću uručeno je ovo priznanje kao zahvalnost za doprinos pripadnika OS BiH na pomoći ugroženom stanovništvu za vrijeme elementarnih nepogoda u Republici Turskoj i Republici Sloveniji u 2023. godini.

U obraćanju prisutnima komandantica McGaha je istakla: „Večeras vam odajemo priznanje zbog vaših zajedničkih napora u očuvanju Bosne i Hercegovine i njenih građana.“

Ured za odnose s javnošću

Kontakt tel: 033/286-680, fax: 033/286-685,

e-mail: info@mod.gov.ba

3 FOTO GALERIJA