Vijesti

Saradnja sa MO Kraljevine Norveške na polju strateškog komuniciranja

26.1.2024

Predstavnici Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine u protekla dva dana održali su ekpertske razgovore sa kolegama iz Ministarstva odbrane Kraljevine Norveške te dogovorili daljnju saradnju na polju razvoja strateškog komuniciranja.

Delegaciju iz Norveške činili su direktor Ureda komunikacija norveških oružanih snaga (NAFC) Aslak Sletten i načelnik osoblja NAFC-a kapetan fregate Michael Bruteig. S njima u pratnji bio je i nerezidentni vojni ataše Kraljevine Norveške brigadir Dag-Magne Lunde. Na sastancima 25. i 26. januara 2024. godine, predstavnici ureda za odnose s javnošću i komunikacija ministarstava odbrane obje zemlje razmijenili su iskustva na svojim javnim kampanjama i projektima u odnosima s javnošću, predstavili svoje najbolje prakse na polju strateškog komuniciranja te razgovarali o mogućnostima daljnje saradnje.

Šefica Ureda za odnose s javnošću MO BiH Uma Sinanović posebno se zahvalila gostima iz Norveške za dosadašnje aktivnosti na pomoći Ministarstvu odbrane BiH te izrazila zadovoljstvo otvorenim mogućnostima za buduće zajedničke projekte na polju komuniciranja s javnošću.

Ured za odnose s javnošću

Tel: 033/286-680, fax: 033/286-685,

e-mail: info@mod.gov.ba

4 FOTO GALERIJA