Vijesti

Izvršena primopredaja dužnosti komandanta Brigade ZS i PZO

15.2.2024

Svečanost primopredaje dužnosti komandanta brigade Zračnih snaga i protuzračne odbrane između brigadira Milorada Krajšumovića i pukovnika Radenka Prerada održana je 15. febrauara 2024. godine, u kasarni „Kozara“ Banja Luka.

Na svečanosti su prisustvovali komandant Operativne komande OS BiH brigadni general Mirsad Lubenović, komandant 6.pbr OS BiH brigadir Milorad Krajšumović, načelnik štaba brigade brigadir Vehid Maleškić, pukovnik Slavko Pavlović, komandanti jedinica i pomoćnici načelnika štaba brigade Zračnih snaga i protuzračne odbrane.

„Najveće bogatstvo ove jedinice su ljudi koji profesionalno i odgovorno obavljaju svoje dužnosti. Zadržite međuljudske odnose, rad i slogu na nivou na kojem ste  bili do sada“, istakao je brigadir Krajšumović, te poželio novom komandantu uspješan rad i komandu jedinicom.

Pukovnik Radenko Prerad je istakao kako je odrastao u vazduhoplovstu te je tako vezan za ovu brigadu jer je specifična i posebna. Pohvalio je podređene jedinice, najavio nove pomake u radu i dostizanje ciljeva kako bi Brigada došla na mjesto i ulogu koju zaslužuje u OS BiH.


Info – brZS i PZO