Vijesti

Svečani prijem za ženski fudbalski tim OS BiH u Ambasadi BiH u Londonu

11.3.2024

U Ambasadi Bosne i Hercegovine u Londonu, 7. marta održan je svečani prijem za ženski fudbalski tim Oružanih snaga BiH, koji se nalazio u posjeti Ujedinjenom Kralјevstvu. Tokom posjete fudbalski tim je imao priliku da trenira i odigra nekoliko fudbalskih utakmica sa kolegicama iz Ujedinjenog Kralјevstva, ali i da se upozna sa uslovima i načinom rada u oružanim snagama UK-a.

Svečanom prijemu u Ambasadi Bosne i Hercegovine u Londonu, domaćini su bili Nј.E. ambasador Osman Topčagić i vojni ataše brigadir Nebojša Janković. Ambasador Topčagić je pozdravio goste, a potom ih je upoznao sa osnovnim djelatnostima u ambasadi, kao i sa osnovama društveno-političkog sistema u Ujedinjenom Kralјevstvu, sa osvrtom na historijski razvoj zemlјe. Brigadir Janković je goste upoznao sa ulogom i zadacima ovog vojnodiplomatskog predstavništva, napravivši retrospektivu bilateralne vojne saradnje između dvije zemlјe, te je im je poželio uspjeh i dobre rezultate u narednom periodu.

Pripadnicama OS BiH su ovom prilikom uručeni i prigodni pokloni u ime VDP London i MO BiH, a poklon je uručen i predstavnicima menadžmenta fudbalske ekipe britanske kopnene vojske. Fudbalski tim je odigrao utakmicu sa timom britanske kopnene vojske u subotu, 9. marta.

Ured za odnose s javnošću

Kontakt tel: 033/286-680, fax: 033/286-685,

e-mail: info@mod.gov.ba

4 FOTO GALERIJA