Vijesti

Ministar Helez u posjetu primio delegaciju Češke Republike: Želimo saradnju sa bh. firmama koje se bave namjenskom industrijom

14.3.2024

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez primio je u posjetu predstavnika Češko-bosanskohercegovačke privredne komore Tarika Altunbabića, direktora češke kompanije „Woodburn Capital“ gospodina Jana Kohouta, te direktora kompanije GIS gospodina Petra Blaha, u četvrtak, 14. marta 2024. godine.

Gosti iz Češke Republike u našoj zemlji borave kako bi posjetili bh. firme koje se bave namjenskom industrijom i dogovorili saradnju.

Ministar Helez poželio je dobrodošlicu češkoj delegaciji, rekavši da je od velikog značaja što njegova posjeta ovoj zemlji u decembru prošle godine rezultira konkretnim potezima i saradnjom.

„BiH je u ekspanziji kad je u pitanju namjenska industrija. Brojne zemlje imaju interes za naše   proizvode. Drago mi je da je Češka među zemljama koje kupovinom proizvoda iz BiH podupire namjensku industriju“, kazao je Helez.

Gospodin Altunbabić naglasio je da je od velikog značaja to što su imali priliku da posjete kompanije u BiH i upoznaju se sa načinom rada u namjenskoj industriji.

„U Pretisu smo ostali dugo. Tokom posjete razgovarali smo na koji način možemo kupiti njihove proizvode. Češka ima veliki interes za vašu namjensku industriju. Posjetili smo i firme u Bugojnu, Konjicu i Novom Travniku“, naglasio je Altunbabić.    

Ured za odnose s javnošću

Kontakt tel: 033/286-680, fax: 033/286-685,

e-mail: info@mod.gov.ba

2 FOTO GALERIJA