Vijesti

MO BiH i FPN nastavljaju saradnju: Druga grupa studenata počela praksu u sektorima ministarstva

15.3.2024

Pomoćnik ministra odbrane BiH za upravljanje personalom Sead Muratović, pomoćnik za politiku i planove Dženan Redžo i pomoćnik za obavještajno-sigurnosne poslove Predrag Đurić ugostili su u petak, 15. marta 2024. drugu grupu studenata sa Fakulteta političkih nauka u Sarajevu (FPN) u prostorijama Ministarstva odbrane BiH.

U pitanju su studenti koji će u trajanju od jednog mjeseca imati praksu u sektorima MO BiH. Pomoćnik Muratović upoznao je studente o načinu prakse, rekavši da su njihove kolege iz prethodne grupe ostavili lijep i profesionalan dojam.

„Dobili ste priliku da učite u kompleksnoj instituciji koja je najveći poslodavac u javnom sektoru, zato se potrudite, učite, pitajte, istražujte dok boravite ovdje“, kazao je Muratović.

Pomoćnik Redžo naglasio je da je lijepo vidjeti mlade ljude u MO BiH koji su željni znanja.

„Drago mi je što ste dobili priliku da vidite i upoznate se sa radom institucije koja ima više od 10.000 uposlenih. Potrudite se da što više naučite, iskoristite vrijeme koje je pred vama“, kazao je Redžo.

Pomoćnik Đurić, također je poželio dobrodošlicu studentima. „Naša institucija je zaista kompleksna i pruža velike mogućnosti mladim ljudima. Ovo vam je prilika da ono što učite na fakultetu primijenite i u praksi“, naglasio je Đurić.

Šef Odsjeka za upravljanje civilnim personalom Zenaid Šabić upoznao je studente u kojim sektorima će obavljati praksu.

Ured za odnose s javnošću

Kontakt tel: 033/286-680, fax: 033/286-685,

e-mail: info@mod.gov.ba

5 FOTO GALERIJA