Vijesti

U Ministarstvu odbrane Bosne i Hercegovine realizovana radionica o Cyber odbrani

23.7.2015

Radionica o Cyber odbrani je realizovana u Ministarstvu odbrane pod pokroviteljstvom Ambasade SAD-a i Nacionalne garde Marylanda u periodu od 21. do 23.07.2015. godine.

Osim predstavnika MO BiH, u radu radionice učestvovali su i predstavnici SAD-a i nacionalne garde Maryland koji su istakli značaj Cyber odbrane te naglasili kako je potrebno raditi na razvoju ove oblasti.

Radionica je imala važnu ulogu u procjeni trenutne situacije u oblasti Cyber odbrane, za određivanje budućih planova i akcija, od kojih će neki biti podržani kroz programe Vlade SAD-a, kao što je program Vojska-Vojsci (M2M) i drugih srodnih programa koji se bave sličnom problematikom. Također, na radionici su identifikovani nedostaci u ovoj oblasti, prije svega u nedostatku personalnih resursa, opreme i treninga, kao i pravne regulative koja definiše postupke i ulogu zaštite sigurnosnog sistema komuniciranja Ministarstva odbrane BiH i drugih srodnih službi. Na kraju radionice pomoćnik ministra Belmir Agić se zahvalio gostima na ukazanoj podršci.

Ured za odnose s javnošću

Kontakt tel. 033/286-680, fax033/286-685

e-mail: info@mod.gov.ba

7 FOTO GALERIJA