Vijesti

Zamjenik ministra odbrane Sead Jusić sa predstavnicima US EUCOM-a i Nacionalne garde Maryland

9.9.2016

Zamjenik ministra odbrane Sead Jusić, sa saradnicima, primio je 09.09.2016.godine zajedničku delegaciju Komande američkih snaga za Evropu (US EUCOM), Nacionalne garde Maryland i Ureda za odbrambenu saradnju Ambasade SAD u BiH, sa kojima je razgovarao o implementaciji Cyber odbrane i sigurnosti informacija u institucijama odbrane BiH.

Tokom razgovora zamjenik ministra Jusić je naglasio značaj upravljanja sistemom informacija i zahvalio na pomoći koja se, preko Ureda za odbrambenu saradnju Ambasade SAD u BiH, pruža institucijama odbrane u ovoj oblasti.

Zamjenik ministra Jusić je istakao važnost implementacije strategije, polititka i procedura u sistemu Cyber odbrane i sigurnosti informacija, te je u tom smislu, naglasio važnost preporuka koje je delegacija US EUCOM-a i Nacionalne garde Maryland predložila institucijama odbrane tokom svoje trodnevne radne posjete Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH. 

 

Delegaciju US EUCOM-a i Nacionalne garde Maryland predvodio je gdin Gary Trautman (US EUCOM), a pored zamjenika ministra Seada Jusića, sastanku je prisustvovao i pomoćnik ministra Sektora K4UI Belmir Agić.

 

Ured za odnose s javnošću
Telefon: (033) 286-680, telefax (033) 286-685,
E-mail: info@mod.gov.ba


 


 

 

 

4 FOTO GALERIJA