Vijesti

Realizirana Cyber radionica na temu „Cyber sigurnost i uspostava CERT-a Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH“

7.12.2016

Zamjenik ministra odbrane BiH za politiku i planove Sead Jusić otvorio je Cyber radionicu na temu „Cyber sigurnost i uspostava CERT-a Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH“ za pripadnike Ministarstva odbrane i Oružanih snaga koja je realizirana u Domu OS BiH u Sarajevu od 06-07.12.2016. godine.

Zamjenik ministra Jusić je naglasio kako je važno uspostaviti siguran cyber prostor za korisnike MO i OS BiH, kako lokalno tako i globalno za servise koji se obezbjeđuju od strane drugih institucija za potrebe MO i OS BiH, te naglasio kako stvaranjem sigurnog cyber prostora za korisnike MO i OS BiH unapređuje se i ukupna cyber sigurnost u Bosni i Hercegovini.

Pored pripadnika MO i OS BiH, radionici su prisustvovali predstavnici NATO HQ Sa, Cyber Sequrity eksperti angažovani od strane NATO-a, predstavnici EUFOR-a, predstavnici Ministarstva sigurnosti BiH, predstavnici Ministarstva saobraćaja i transporta BiH, predstavnici entiteskih organa uprave koji imaju odgovornost u oblasti u cyber sigurnosti i vojni atašei zemalja NATO akreditovani u BiH.

Ured za odnose s javnošću

Telefon 033/286-680, fax 033/286-685,
e-mail: info@mod.gov.ba

5 FOTO GALERIJA