Vijesti

Uspješna bilateralno-odbrambena saradnja Ministarstva odbrane BiH i Ministarstva odbrane NR Kine

14.3.2018

Zamjenik ministra odbrane Sead Jusić primio je 14. marta 2018. godine vojnog atašea Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini brigadira Luo Tiefenga, sa kojim je razgovarao o dosadašnjoj bilateralno-odbrambenoj saradnji Ministarstva odbrane BiH i Ministarstva odbrane Narodne Republike Kine i planovima saradnje u narednom periodu.

Zamjenik ministra Jusić zahvalio se vojnom atašeu brigadiru Tiefengu na značajnom doprinosu NR Kine reformskim procesima u Oružanim snagama BiH, a posebno donacijama u materijalno-tehničkim sredstvima i opremanju Oružanih snaga BiH. Također, zamjenik Jusić je napomenuo da Bosna i Hercegovina u Kini vidi iskrenog prijatelja i partnera, a saradnju Ministarstva odbrane BiH i Ambasade NR Kine i Ureda vojnog ataše ocijenio kao kvalitetnu i prijateljsku.

Posebno je značajna donacija specijaliziranih inžinjerijskih mašina za potrebe Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, koja će osnažiti inžinjerijske kapacitete Oružanih snaga BiH u pomoći civilnim strukturama u slučajevima prirodnih nepogoda te u izgradnji i popravci potrebne infrastrukture u našim lokalnim zajednicama.

Ured za odnose s javnošću

Kontakt tel.: 033/286-680, fax: 033/286-685
e-mail: info@mod.gov.ba

2 FOTO GALERIJA