Vijesti

Zajednički koncerti Vojnog orkestra Oružanih snaga BiH i Vojnog orkestra i hora Američke armije u Evropi (USAREUR Band)

21.5.2018

Vojni orkestar Oružanih snaga BiH i Vojni orkestar i hor Američke armije u Evropi (USAREUR Band) održali su zajednički koncert 21. maja 2018. godine u Domu OS BiH u Sarajevu.

Ovo je jedan u nizu događaja kojima se afirmira bilateralna saradnja Bosne i Hercegovine i Sjedinjenih Američkih Država, kroz saradnju vojnih orkestara dviju država.

Bila je ovo i prilika građanima Sarajeva da uživaju u muzičkom događaju iz repertoara vojnih orkestara, kao i muzičkim izvedbama najpoznatijih evergreena, pop i rock pjesama.

Ovom koncertu su prisustvovali zamjenik načelnika ZŠ OS BiH za operacije generalmajor Ivica Jerkić i generalni inspektor MO BiH brigadni general Mirsad Ahmić. 

Vojni bend i hor Američke armije u Evropi stacioniran je u Njemačkoj. Održava više od 200 nastupa i koncerata svake godine u preko 20 evropskih zemalja i zemalja Srednjeg Istoka. Muzički su ambasadori Oružanih snaga SAD u Evropi. Po brojnosti, Vojni bend i hor Američke armije u Evropi je treća najveća muzička organizacija u Oružanim snagama SAD, a najveća izvan Evrope.

Info - ZŠ OS BiH

16 FOTO GALERIJA