Vijesti

Obuka pripadnika OS BiH, EUFOR-a i Jedinice za podršku MUP-a USK-a

22.11.2019

U skladu sa Godišnjim planom obuke 6. pješadijske brigade Oružanih snaga BiH u 2019. godini, pripadnici 2. pješadijskog bataljona 6. pješadijske brigade sa jednim vodom mađarskog kontingenta iz sastava EUFOR-a i timom iz sastava Jedinice za podršku Kantonalnog MUP-a Unsko-sanskog kantona (USK) realizovali su zajedničku vojnu obuku u kasarni „Adil Bešić“ u Bihaću u periodu od 18. do 21. novembra 2019. godine.

Obukom, koja je po ocjeni posmatračkog tima Multinacionalnog bataljona EUFOR-a ocijenjena vrlo uspješnom, obuhvaćene su teme i zadaci koji podržavaju izvršenje operacija podrške miru.

U ime komandanta 6. pješadijske brigade, brigadira Radovana Jovića, brigadir Emsad Čičkušić čestitao je svim učesnicima na uspješno realizovanoj obuci. Naglasio je da se ovaj vid obuke pokazao vrlo uspješnim, te je istakao planove za nastavak dugogodišnje saradnje na polju obuke koji za cilj ima da se unaprijedi stepen obučenosti i osposobljenosti, kako pripadnika OS BiH tako i ostalih učesnika u obuci.

Info - 6. pbr

14 FOTO GALERIJA