Vijesti

Posjeta ambasadora Kraljevine Saudijske Arabije u BiH Ministarstvu odbrane BiH – unapređenje bilateralno-odbrambene saradnje

20.1.2020

Ministar odbrane BiH Sifet Podžić primio je u posjetu ambasadora Kraljevine Saudijske Arabije u Bosni i Hercegovini Nj. E. Haniјa Abdullaha M. Mominaha, sa kojim je razgovarao o unapređenju bilateralno-odbrambene saradnje dvije države na sastanku koji je održan 20. januara 2020. godine u Ministarstvu odbrane BiH.

Nakon uvodnih riječi pozdrava i dobrodošlice, ministar Podžić je izrazio zahvalnost Nj. E. Mominahu za pomoć koju je Kraljevina Saudijska Arabija pružila u obnovi i razvojnim projektima Bosnе i Hercegovinе, posebno istakavši njen doprinos razvoju Oružanih snaga BiH. Ministar Podžić je naglasio važnost potpisivanja Plana bilateralno-vojne saradnje između dvije zemlje, čiji nacrt će vrlo brzo biti upućen prema Vijeću ministara BiH. Također, izrazio je očekivanja da će saradnja biti unaprijeđena i na planu ekonomske i vanjsko-trgovinske razmjene.

Na sastanku se razgovaralo i o podršci koju Kraljevina Saudijska Arabija pruža na projektima skladištenja municije i minsko-eksplozivnih sredstava (MiMES), kao i projektima značajnim za modernizaciju Oružanih snaga BiH.

Ambasador Kraljevine Saudijske Arabije Nj. E. Mominah se zahvalio na prijemu istakavši dobru saradnju između Bosne i Hercegovine i Kraljevine Saudijske Arabije koju je potrebno dodatno razvijati na dobrobit svih naroda i građana Bosne i Hercegovine.

Ured za odnose s javnošću

Kontakt tel.: 033/286-680, fax: 033/286-685,

4 FOTO GALERIJA