Vijesti

Ministar odbrane BiH Sifet Podžić primio zamjenika visokog predstavnika Michaela Scanlana

21.1.2020

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić je 21. januara 2020. godine primio u posjetu prvog zamjenika visokog predstavnika i supervizora za Brčko ambasadora Michaela Scanlana sa saradnicima.

U razgovoru, kojem je prisustvovao i sekretar Ministarstva odbrane BiH Muhamed Smajić, ministar Podžić je govorio o svojim prioritetima u daljnjem radu Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH, posebno se osvrćući na potrebe povećanja vojnog budžeta Bosne i Hercegovine, ali i racionalizacije troškova Ministarstva obrane BiH i Oružanih snaga BiH. Ambasador Scanlan je istakao značaj priuštivosti efikasnog odbrambenog sistema BiH te u tom smjeru ponudio podršku Ureda visokog predstavnika.

„Dostavljanjem dokumenta Programa reformi Sjevernoatlanskom savezu (NATO) otvara se put za početak provođenja Pregleda odbrane koji daje smjernice kako trebaju izgledati Oružane snage BiH u sljedećih deset godina. To podrazumijeva i potrebu povećanja vojnog budžeta, kako bi se proveo i prateći Plan modernizacije OS BiH“, naglasio je ministar Podžić.

Ured za odnose s javnošću

Tel.: 033/286-680, fax: 033/286-685,

3 FOTO GALERIJA