Vijesti

Zamjenik ministra odbrane BiH Mijo Krešić primio u posjetu komandanta EUFOR-a u BiH

12.10.2021

Zamjenik ministra odbrane za politiku i planove Mijo Krešić sastao je se sa komandantom EUFOR-a u Bosni i Hercegovini generalmajorom Alexanderom Platzerom, 12. oktobra 2021. godine. Tokom sastanka razgovarano je o značaju EUFOR misije u BiH kao i drugim aktuеlnim političkim i sigurnosnim prilikama u BiH.

Zamjenik Krešić istakao je značaj EUFOR misije za BiH i tom prilikom još jednom naglasio dobru saradnju, a koja je pokazana i praktično na nedavno održanoj vježbi „Quick Response 2021“. Sve to pokazatelj je dobre saradnje što garantuje nastavak izgradnje i jačanja kapaciteta Oružanih Snaga Bosne i Hercegovine“, naveo je Krešić.

Komandant EUFOR-a Platzer izrazio je punu podršku nastavku saradnje te naglasio da će u tom duhu misija EUFOR-а nastaviti dalje djelovati.

Zamjenik Krešić i generalmajor Platzer su istakli zajednički stav o potrebi poštivanja procesa u odbrambenom resoru. Na kraju sastanka zamjenik Krešić je upoznao komandanta EUFOR-a sa tokom aktivnosti vezano za realizaciju bilateralno vojne vježbe između OS BiH i Vojske Republike Srbije.

Ured za odnose s javnošću

Kontakt tel.: 033/286-680, fax: 033/286-685,

8 FOTO GALERIJA